Op een andere manier leven
stress

Op een andere manier leven

We racen vaak door het leven. Dit brengt stress met zich mee en zorgt voor burn-out in onze maatschappij. Er zijn heel wat mogelijkheden om de race tegen de klok wat af te remmen en te genieten van het moment. Daarbij is de horloge ver weg stoppen een goed begin, want als je gaat genieten, kan je dit niet doen met een klok in de hand. Genieten van het moment overkomt je als je zonder besef van tijd (n)iets doet en er volledig in op gaat.

Luie zondag

Een luie zondag (of andere luie dag) en lekker niets doen, is nog steeds niet helemaal geaccepteerd. Veel mensen hebben nog steeds de neiging iets te moeten doen: van huishoudelijke taakjes, sportief zijn tot sociaal zijn. Maar wat als je de deur afsluit, je telefoon uitschakelt en alleen maar dingen doet die  ontspannen en je hoofd leegmaken? Of gewoon wat in de zetel hangen, door het raam kijken en helemaal niets doen?

Plan niets op je luie zondag

Plan niets en kijk wat de dag je brengt. Zet een kopje thee of koffie en begin de dag met … niets. Rust in de namiddag even uit van het heerlijke niets-doen en doe een middagdutje. Geniet van je luie zondag. Breng hem in bed door, in je zetel of wandel wat rond in je huis of tuin.

Geen schuldgevoel na een luie zondag

Sluit de dag vooral niet af met de idee dat je deze vrije dag zoveel had kunnen doen… Geniet na van deze luie zondag en praat jezelf geen schuldgevoel aan. Vertel op maandagochtend aan al wie het horen wil dat jij een luie zondag had… Plan alvast je volgende luie zondag en voorkom op die manier stress en burn-out…


Lukt het je niet alleen? Aarzel niet ons te contacteren.