Getuigenissen

'Ik wil die innerlijke rust die ik leerde kennen

bij Dominieke nooit meer kwijt...'

De sessies bij Dominieke waren doorspekt met humor. Ze bracht mij inzichten met haar kaartjes waarop ze een schets maakte of een paar belangrijke woorden schreef. Tijdens de sessies heeft Dominieke iedere keer geluisterd en liet ze me een oefening doen of kwam ze met concrete tips. 

Oh, en ze eindigde altijd met de vraag: 'Wat neem je mee van vandaag?', telkens een mooie afsluiter van de sessie. Het heeft mij veel deugd gedaan, jouw coaching. Ik voel dat ik de draad van het leven weer kan oppakken, maar dat ik op een andere manier in het leven sta dan vroeger. A.L.

De sessies die ik bij jou mocht volgen, betekenden voor mij dat ik niet bij de pakken bleef neerzitten. Je deed mij nadenken en zette me aan tot actie. Soms confronterend met de lintmeter, met een ballon of een kusssen, maar deze spiegel was nodig. Bedankt Dominieke voor jouw aanpak!!! R.P.

Dankzij de waardevolle, persoonlijke begeleiding die ik bij Dominieke vond, sta ik rustiger in het leven. Dankzij Dominieke ken en bewaak ik beter mijn grenzen en heb ik weer zelfvertrouwen gekregen. Haar tips gebruik ik nog elke dag en daardoor evolueer ik nog steeds verder in positieve zin. Dankjewel! F.

Omdat ik geen burn-out had, was ik eigenlijk niet van plan om ooit naar een stresscoach te gaan, maar met de idee van ‘beter voorkomen dan genezen’ en ‘baat het niet dan schaadt het niet’ maakte ik toch een eerste afspraak.

 

Tijdens ons eerste gesprek werd ik door Dominieke toch wel even met mijn beide voeten op de grond gezet en liet ze me inzien dat ik soms niet zo goed bezig was. De handige tips die ze me gegeven heeft maken (bijna altijd) onderdeel van mijn dagelijkse routine uit. 

Wie had gedacht dat ik mijn digitale agenda zou afprinten, dat ik boodschappen zou inspreken op mijn smartphone of een succes- en geluksdagboek zou aanleggen?

 

Ondertussen is het een maandelijkse routine om een uurtje bij Dominieke te gaan. De nuttige tips maken me niet alleen een betere ondernemer maar hebben ook privé een impact en doen me soms anders in het leven staan. Dominieke doet me over veel zaken even nadenken op een andere manier! Dankjewel Dominieke voor de waardevolle inzichten!


Dimitri Schouppe -

Dominieke,

Het heeft heel lang geduurd voor ik de stap durfde zetten naar jou. Maar je stelde mij al snel op mijn gemak met je glimlach. Ik durfde mijn verhaal vertellen. Een zwaar levensverhaal, maar je was vol begrip. Je hebt er mij stap voor stap door gesleurd. En we hebben de dingen één voor één aangepakt. Ik had een burn-out. Maar er waren ook zoveel onafgewerkte rouwprocessen. Al van in mijn jeugd.

Mijn rugzak is eindelijk een beetje leger. Ik voel mij weer energiek. Bedankt hiervoor. S.F.

Hallo Dominieke,

Ik ben nog steeds halftijds aan het werken en voel me daar goed bij. Het was na mijn burn-out even wennen aan al die prikkels die op je afkomen op het werk, maar ik heb dingen bij jou geleerd, die ik blijf volhouden (bv op tijd een pauze nemen en op tijd vertrekken/stoppen met werken, neen zeggen, zelf geen extra werk gaan zoeken en ook bewegen op het werk). Ik neem ook tijd om twee keer per week aan pop-pilates te doen.

Ik leer nog elke dag over mezelf…  , zoals dat  het gedaan moet zijn om altijd voor een ander te zorgen of voor iemand anders iets te doen… ik zet me dus meer en meer op de eerste plaats.

Vroeger was GOED nooit goed genoeg…

NU kan ALLES altijd beter,

MAAR eigenlijk bestaat er niets dat beter is dan gewoon je BEST DOEN…

Bedankt voor je hulp en de kracht die je me (terug)gegeven hebt.

Suryati Nadia Galesloot

Ik was helemaal op. Al maanden na elkaar. Mijn huisarts gaf mij een paar weken ‘vrijaf’. In het begin dacht ik nog dat ik er snel bovenop zou geraken. Wat uitrusten, mijn achterstallig werk thuis op orde brengen en proberen wat te genieten van eindelijk wat vrije tijd. Op aanraden en na enig aandringen van mijn huisarts plande ik een bezoek aan een burn-out-coach. Dit deed ik met tegenzin, ik was moe van het werk en al mijn ‘verplichte’ activiteiten, en dan zou ik ook nog eens naar een coach moeten gaan. Bovendien schaamde ik me dat ik thuis zat met een burn-out, en dan moest ik dit met een wildvreemde gaan bespreken. Tijdens het eerste gesprek viel er direct een last van mijn schouders: eindelijk kon ik alles vertellen wat op mijn lever lag… gelukkig stonden de papieren zakdoekjes binnen handbereik. Op dat moment besefte ik dat ik er erger aan toe was dan ik zelf durfde vermoeden. Maar Dominieke bood echt een luisterend oor en gaf aan dat het volkomen normaal was dat ik me zo voelde na alles wat ik meegemaakt had. Oef, ik mocht me opnieuw normaal voelen... Ook gaf ze me vertrouwen dat als ik aan mezelf zou werken, ik opnieuw van het leven zou kunnen genieten. Haar eerlijkheid sierde haar, dat het niet gemakkelijk zou zijn, zei ze er in dezelfde zin bij. In een paar maanden tijd heeft ze me heel wat levenswijsheid geleerd. Ik heb een aantal ‘blinde vlekken’ van mezelf leren kennen en heb leren luisteren naar mijn eigen lichaam. Als coach heeft ze me a.h.w. leren kaartlezen, zodat ik voldoende bagage had om mijn eigen weg te vinden…

Dank je wel Dominieke! K.

De aanpak is heel persoonlijk met aandacht voor de details. Geen lijstjes maar goede opbouwende gesprekken met onderlinge interacties en veel oefeningen. Een aangename, rustige aanpak bij iemand die heel goed kan luisteren en helpen relativeren, de nodige inzichten aanbrengt maar vooral vanuit de "klant" zelf vertrekt. Ikzelf was vooral gebaat bij het opschrijven van de stressfactoren of dingen die mij wakker hielden. Duizendmaal dank, ik ben op de goede weg door jou. K.

Vroeger was ik altijd een heel bewuste en gemotiveerde ondernemer. Na enkele jammere tegenvallers zag ik enkel nog de negatieve dingen in mijn leven. De sessies met Dominieke waren heel erg verassend voor mij. Ik was niet echt een 'believer' in mentale hulp en had altijd het gevoel dat toch niemand mij zou snappen. Maar ik heb een hele verandering doorgemaakt dankzij deze sessies. Ik vond terug de motivatie van vroeger en de zin om er terug voor te gaan. De bevestiging dat ik mezelf kan zijn, heeft er niet alleen voor gezorgd dat het nu op financieel vlak beter gaat maar ik ben ook terug fanatiek beginnen sporten omdat ik eindelijk terug in het leven geloof.

Dank u Dominieke! N.

Oktober 2015 word ik op een ochtend wakker en was mentaal en fysiek volledig uitgeput. Het lukte mij niet meer om de boterhammen voor de kinderen te smeren en een ontbijt voor mezelf klaar te maken. Verdict: zware burn-out. Advies van de huisarts rusten, wandelen en genieten van mijn gezin. Helaas niets hielp en ik zakte dieper weg. Tot een goede vriend mij aanraadde om bij Dominieke te gaan. Moe en verzwakt, mentaal compleet onder nul en van geen hout meer pijlen kunnen maken. Dominieke stelde mij op haar eigen optimitische manier gerust. Ik werd met mijn neus op de feiten gedrukt, zeer confronterend. Dit was nodig om mij terug op pad te zetten. Praktische tips om het huishouden te ordenen, terugwinnen van vertrouwen in mensen, overwinnen van mijn angsten: het kwam allemaal aan bod. Iedere sessie keek ik uit naar haar spontaniteit, haar gulle lach maar vooral: ik mocht mijzelf zijn zoals ik was. Uit het diepst van mijn hart bedankt voor alles. Patricia


Duizend en een dingen maakten zich meester van mijn hoofd: waar begin ik eerst aan, wat doe ik vervolgens, honderd en één dingen waarvan ik dacht dat ik er rekening mee moest houden. Maar na een sessie bij Dominieke viel het één en ander op zijn plaats. Open babbelen en luisteren, maakte dat ik een nieuwe adem vond en aan alles een plaats kon geven en prioriteiten kon stellen. Dank voor de spiegel!

Johan Van Strijthem -

Dominieke heeft me geholpen om uit het burn-out-dal te klimmen. Dankzij haar sessies heb ik geleerd dat rusten belangrijk is, ze hielp me inzien dat streven naar perfectie niet moet. Ze heeft me geleerd mezelf opnieuw te respecteren. Ze heeft ervoor gezorgd dat ik mezelf opnieuw leerde kennen en mij inzichten gegeven voor de toekomst. N.

Een tijdje geleden vertelde een vriendin ons dat ze thuis was met ziekteverlof wegens een burn-out.

Helaas hadden de voorgestelde behandelingen en medicatie niet het gewenste effect en bleef ze maar aanmodderen of beter gezegd: ploeteren. Ze deed niets meer in huis en van haar taken voor het gezin kreeg ze ook al niet veel gedaan.

Daarom raadde ik haar aan om eens langs te gaan bij Dominieke, er zeker van zijnde dat zij haar de goede richting zou uitsturen.

Weken later zag ik die vriendin terug met heel wat terug gewonnen zekerheid, ze zag er beter uit en had weer meer zin en energie om dingen te ondernemen.

Ze bedankte mij enorm voor de doorwijzing die ik haar gaf want ze was echt vooruit geraakt en had weer hoop in haar genezing. Ondertussen is ze al uit therapie en gaat ze weer haar weg verder, op eigen kracht, dankzij de Stressaanpak van Dominieke!

Dominieke mocht ook mensen ondersteunen in (onder andere) deze organisaties: